Кибрит и био козметика

В този слънчев, лежерен и неделен ден е време да се поглезим и това става не само с вкусна храна, но и с козметика, създадена специално за нашите нужди. Аз лично се доверявам за това на био козметика.
Био козметиката е тема, която вълнува много хора, особено представителките на женския пол. За тези, които не са наясно тази публикация смятам, че ще бъде полезна.




Няколко  важни въпроса, които ви вълнуват ако смятате да се насочите към тази козметика:

1.Какво представлява био козметиката?- тя не съдържа вредни съставки, а това се гарантира със сертификат на марката.
По статистика жените средно използват 9 козметични продукта на ден. А знаете ли, че в грима има над 100 химично произведени съставки?
В био козметиката не се слагат :
хербициди- отровни вещества, създадени от човека, за унищожаване на тревисти плевели
пестициди- отровни вещества, създадени от човека, за унищожаване на вредителите
изкуствени торове - получават се чрез химична преработка на природни суровини
и генно модифицирани организми - имат гени, които са променени от човека
Не се обработват топлинно съставките, а се използват студени методи за запазване на качествата на продуктите, като етерични масла, смоли, восъци и други.

Тези продукти се толерират много по-добре от кожата и взаимодействат със сложните биологични процеси, протичащи в тялото ни.

2.Колко струва?- био козметиката не е твърде скъпа, можем да я сложим по средата между масовата и професионалната. Има както по-достъпни марки, така и не чак толкова.

3.Какво трябва да знаем за избора на био продукти?- Не залагайте само на голямата реклама. Всъщност има много продукти на пазара, които влагат повече средства в продуктите си и само на локална реклама. Не подценявайте значението на етикета - има разлика дали само една или две от съставките са био, или 70 и повече процента от тях.

4. На кого да се доверя като неопитен клиент в тази сфера?
Аз бих ви препоръчала да започнете с кутия ,,Кибрит,,.- https://kibrit.bg/
Създателите на кутия ,,Кибрит,, слагат само натурална козметика в пакетите си. Само на цена от 29,90 ще получите около 5-6 продукта с изцяло ( или на 90% ) био продукти, на различни марки. Ако се чудите какви брандове работят с фирмата, сега ще изброя няколко:
Wooden spoon
Hristina cosmetics
Alteya organics
Natural cosmetics
Casyopea - кокосово масло и натурален глицерин, хранителни оцветители
Brave New Hair - използват активен въглен , витамин В3 и проиотичен екстракт
и други

,,Кибрит,, се стреми да работи с български фирми, така че качеството на продуктите е още по-високо от очакваното. Хубавото е, че можете да си поръчате както готова кутия, от предишните серии, така и мистери бокс, при който знаете само основната тематика, която ще следват продуктите вътре. Аз например, като разглеждах сайта се спрях на тема ,,ванилия,, , защото обожавам този аромат, и съвсем скоро смятам да я поръчам.
https://kibrit.bg/previous-boxes?fbclid=IwAR2Zd5QR5Pa1F30oVKP119KBummh4n6ESRWEotJkZlM0CaSdj6Hc87T9b84

Това е линк към предишните им кутии, които да разгледате и да си харесате някоя.
Освен козметика много често ще откриете и нещо различно, което да ви стопли сърцето - например чаша, лента за коса, гъба за премахване на грим, различни рецепти за здравословно хранене, платнени торбички и многократна употреба ( за да пазим природата по-чиста) и други-  например при миналата коледна тематика бяха сложили плетена жилетка за чаша - супер изглеждащо, модерно и момичешко, нали :)

Общо всички артикули в кутията са между 6 и 10, като включват козметиката и всичко останало. Така ще можете на достъпна цена да се сдобиете с натурална козметика, без да се съмнявате в качеството на продуктите. И най-хубавото е, че пристига в началото на всеки месец, ако заявката е направена до 30ти на предния. А опцията за абонамент освен, че ви спестява пари, ви спестява и време, защото няма да се налага да помните да си поръчате следващата кутия.
https://kibrit.bg/box/coffee - линк към новата мистериозна кутия с тема ,,кафе,, и малко интересна информация за най-любимата напитка на всички по света


Освен първокачествените продукти, които са основното при избора ви да се доверите на тази фирма, ще получите и много добро острещно обслужване и екип, койот е готов да ви съдейства по всяко време с желание и усмивка. За мен лично, това е основно при избора на нов бранд.
https://www.facebook.com/kibritbg/ - Страницата им във Фейсбук.

И ще се радвам ако им кажете, че сте научили за тях от мен :) Слънчев ден от мен :))

Коментари

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box