Nivea- нови продукти

Здравейте :)
Около предстоящите и изминали наскоро празници всички жени ще си правим прически - някои имат записани часове за фризьор, други сами вкъщи. Тей като аз съм от вторите за целта се доверявам на марката Нивеа - използвам техните продукти от години и много ги харесвам не само като качество, но и като цена.

И освен това неотдавна съм част от тяхната кампания #daretowowandcare и наскоро имах щастието да получа кутия, която е пълна с нови за марката продукти.
Повечето от тях са за коса и сега ще ви представя именно тях. А от Nivea са се погрижили за нас, посланичките, като са ни предоставили продукти за цялостна грижа - от измиването до готовата прическа.


1.Първият е Мицеларен шампоан 💙

С органичен зелен чай и лайм, шампоанът се грижи за скалпа и е подходящ за ежедневна употреба. Моят опит с продукта показва, че не само не утежнява косата, но и оставя чувство на свежест за дълго време.
Изключително доволна съм, че имам възможността да изпробвам именно този шампоан, защото той съдържа зелен чай, който има безброй много ползи за косата.
Зеленият чай е източник на 💗антиоксиданти, които помагат на възстановяването на косъма и спирането на косопада. Богат е на 💗вит.от групата B, които спират цъфтежа и заплитането на краищата.💗 Пантенолът, който е друга много важна негова съставка, заздравява косъма.
Освен това, зеленият чай съдържа 💗кофеин, поради което много хора го предпочитат вместо кафето. Съединението кофеин предпазва от оплешивяване. Страхотно нали?


Продуктът съдържа сулфат, затова хората с алергия към сулфати трябва да го имат предвид. Както съм казвала и преди, сулфатите имат значение за разпенването на продуктите, затова аз не ги избягвам. Дори повечето продукти за коса, лице или тяло, направeни за чувствителна кожа, съдържат сулфати с цел успокоение на раздразненията.
Въпреки, че в интернет навсякъде ще срещнете, че Sodium laureth sulfate (SLS)👈предизвиква раздразнителност, чувствителност, омазняване и дори рак, замислете се ако беше така наистина, щяха ли всички продукти за акне, мазна кожа, скалп и тн. да го използват.

Проблемът с тази съставка е, че МОЖЕ да доведе до раздразнение, но това се случва при дълъг престой с него. Иначе е чудесно измиващо средство. Затова стоим с маската дълго време, но със шампоана не ;)

А ето и един известен лекар дерматолог какво казва по темата.:

“Most people can use shampoos containing SLS without worrying about skin or scalp irritation,” says Dr. Stefanie Morris, Dermatologist and Medical Director at European Dermatology London. “This is because it’s a rinse-off product—the contact time is short and, after rinse-off, there is extremely little SLS, if any, which stays on the skin/scalp.”


2. Вторият е Праймер за коса 💙
Новото при този продкут е, че съдържа  сухо масло💗 - неговата роля е да хидратира косата при топлинна обработка. Нанася се на влажна още коса и после спокойно можете да я изсушите със сешоар и да използвате преса, загрята до 220 градуса.
Този иновативен праймер обещава не само защита, но и повече обем, което го прави много подходящ за използване и в ежедневието.
В състава ще видите, че това сухо масло е Squalane - подходящ за всеки тип кожа. Получава се при бработка на сквален - масло от черен дроб на акула. Използва се широко в козметиката, най-често в продукти за тяло и лице. Качествата му на хидратант са отвърдени от много фирми. Свойствата му го правят подходящ и за нанасяне върху неизсушена, още влажна коса.


3. Третият е Пяна за коса 💙
 Нанася се на суха коса. В противен случай ако решите да експериментират ще получите ужасна прическа. Също както праймера тази пяна има термопредпазителен ефект за косата. Но също така можете да го използвате при оформяне на къдрици като начупвате косата при нанасяне. Оформят се големи букли, които стоят до следващия ден.
Не съдържа етилов алкохол. При използване трябва да наведете продукта надолу.

4. И последният е Спрей за коса 💙
Също не съдържа етилов алкохол. Новата формула е обогатена със сухи масла и  EUCERIT💗, който представлява мастен алкохол- органично съединение, нямащо нищо общо с етиловия алкохол. Това осигурява дълготрайна хидратация на косата и запазва косата здрава, без да изсушава, за разлика от другите лакове за коса. Можете да рещнете това съедниение в много от кремовете на Nivea.

За повече обем пръскайте на наведена глава. Задължително на суха коса.


Весели празници. И до скоро :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box

Кибрит и био козметика