Nivea - SLS, PEG-200, PEG-40.

Честит последен ден от 2019 година! Пожелавам на всички ви много успехи през Новата 2020 година! Реших да завършим това десетилетие с една последна статия.
В миналата публикация ви споменах за продуктите от най-новата кутия на  #DareToWow AndCare 💗 и ви разказах за продуктите за коса в нея. Nivea - най-нови продукти 💗- ето линк към статията, ако сте я пропуснали. В нея ви обяснявам отново защо SLS, сулфатите, не са опасни за здравето ни.
В тази статия ще разгледаме другите два продукта от кутията. Дано да ви бъде интересно :)


Първият продукт е   Душ-гел с глина 💙
Супер интересно нали? Маската, която сме свикнали да виждаме за лице, сега е направена под формата на душ гел. Новата Clay fresh cleansing shower, съдържа джинджифил и босилек и оставя кожата невероятно мека и хидратирана след употреба.  От много малко количество се образува голямо количество пяна и остава продължително време освежаващ аромат по тялото.

В състава си продукта вклюва SLS, PEG-7 , PEG-40 , EDTA.
За SLS вече съм говорила няколко пъти, ако не сте чели вижте предната ми статия :)
Спомнавала съм и за няколко различни PEG, най-вче за PEG-8.

💚PEG-7 Glyceryl Cocoate - от кокосово масло. Цифрата 7 отговаря за дължината на съединението. Има различни по дължина съединения от кокосово масло. Конкретно PEG-7 оставя това меко и гладко усещане на кожата след измиване с този продукт.

💚PEG-40 - почти не се абсорбира от кожата. Функцията му е на емулгатор- спомага смесването на две или повече несмващи се вещества.

💚EDTA - Етилендиамин тетраацетилова киселина - почиства в дълбочина 

Вторият продукт е Скраб за лице с алое вера и ориз 💙
И това са основните две съставки , а останалите са подобни на горния продукт PEG-200, PEG-40, EDTA и други-  почиства в дълбочина, премахва замърсяванията, мъртвите клетки и изравнява кожата, като я прави мека и гладка на допир. Оризът е много ситно смлян и добре премахва замърсяванията от лицето , включително почиства и черни точки. Алое верата успокоява кожата и това прави продукта много подходящ за чувствителна кожа. Можете да използвате продукта до 2-3 пъти в седмицата.
След продължителна употреба пише че свива порите. Е, ще ви кажа дали това е така след време. За сега мога само да гарантирам, че лицето ми е почистено, освежено и меко след използване. :)


Ако все още ги нямате, новата година е чудесен повод да се сдобиете с тези musthaves.  Очаквайте догодина новата статия!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box

Кибрит и био козметика