La Roche Posay Effaclar- погледни през науката

Наскоро бях писала за проблем на много жени по света, не само в тинейджърска възраст, но и след нея - така упоритото акне. В много случаи акнето е резултат на начина на живот - прием на лекарства, храна, околна среда, стрес и други.
Разбира се, някои не можем да променим. Но някои можем и сега ще ви дам съвет за едно от тях.
Аз промених моята вечерна рутина.

В повечето влогове хората съветват да се чисти лицето сутрин и вечер всеки ден. За мен този начин не е работещ. И най-вероятно ако четете това и за вас не е, но все още не го знаете.
А как тогава да миете лицето си? Това зависи изцяло от замърсяването, омазняването и нуждите на кожата ви - за всеки е индивидуално. За един би било добре да си мие лицето през ден. А за друг само вечер. Или по друг график. Грешен отговор няма, вие сами трябва да прецените как кожата ви се чувства най-комфотно.

 Аз започнах да си мия лицето само вечер от десет дни. В седмицата шест последователни вечери използвам La Rosche Posay Effaclear почистващ гел и крем Duo от същата серия. На 7мата вечер си мия лицето само с топла вода и след това използвам La Roshe Posay Serozinic.
И има разлика в акнето ми. Най-накрая.


А сега по-подробно за продуктите от серията:

💙1. Измивен гел:

Основните съставки: Sodium laureth sulfate - пенест агент.
                                     PEG-8 - polyethylene glycole - антиакне ефект

От тук става ясно, че съдържа сулфати. Затова въпреки, че се смятат за сравнително безопасни, е добре да се консултирате с вашия лекар, ако имате алергия и/или бъбречно забляване. И в официалния сайт на бранда не се препоръчва използването на този продукт при мазна кожа. Освен това тези съставки са в забранените списъци в интернет за акне.
Според мен ако не ползва с мярка няма нужда от забрани. Тей като тези и повечето от останалите прдукти за лице разрушават естестваната бариера, създадена от собствените клетки на организма, прекалено честото изпозлване би довело до всякакви нежелани реакции.

💙2. Крем за след измиване с гела:  Niacinamide ( vit.B3 ) - ако се приема с храната има добро влияние върху превенцията на сърдечно-съдовите заболявания; сложен в крем има знчение за намаляване на зачервяванията по лицето и себумната активност
                                                         Sodium Polyacrylodimethyl taurate - повишава вискозитета на продукта
                                                         Sodium Lauroyl Sacrosinate - аминокиселина, откривана във всички живи организми; най-често се извилива от кокосово масло ; не е токсично и не уврежда кожата ви за разлика от своя събрат Sodium Lauroyl Sulfate.  Това го прави подходящ за изплзване от чувствителни кожи.
                                                          Isopropyl Acetate - има две действия - затваря порите и почиства като разтваря замърсяванията. Може да предизвика сухота и раздразнение.

💙3. Serozinic - Sodium Chloride - създава подходяща среда за да взаимодейства цинковия сулфат с кожата
                       Zinc Sulphate - стеснява порите, матира кожата и регулира омазняването

 Също съдържа сулфат. Обърнете внимание ако сте алергичен!

С тази статия искам да Ви запозная както с някои митове и легенди за сулфатите, така и с марката La Roche Posay. Те са по-химично насочен бранд, който предлага разнообразие от продукти, а аз се спирам само на една от сериите им.
Въпреки, че ни е удобно да четем в мрежата всякакви неща, е добре да се консултирате със специалист, когато решите да лекувате акнето си.
Не винаги изцяло натуралните продукти са в състояние да ни помогнат!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box

Кибрит и био козметика