Спорт за начинаещи - стегнато дупе по лесния начин

Мили дами, сега ще поговорим на една тема, която малко или много се е превърнала в ,,табу,, ,  а именно как да включим спорта в ежедневието си, ако не сме тренирали до момента.

Аз тренирам от ранна детска възраст. Но това не значи, че не ми се е налагало да спирам за дълги периоди от време и да започвам всичко от нулата. И целият тренинг, мускулна сила, маса и така нататък, който се градили няколко години, просто ги няма и започвам отначало.
И сега ще надъхам и някои от вас, които искат да опитат.

Мисля, че не е нужно да ви изброявам всички ползи от спорта. Въпреки, че като студентка по медицина мога да ви изброя доста от тях, аз предпочитам да ви запозная с нещо, с което има по-голяма вероятност да не сте запознати, а именно - вредата от него :

  1. 💜 Не трябва да бързате да претоварвате мускулите, защот освен вреда, това не носи нищо друго. След като се се класифицирали като начинаещи не бързайте и не се напрягайте прекалено. 
  2. 💜На второ място е важн да отбележа, че е от изключителна важност правилното изпълнение на упражненията. При неспазване на правилото може да се натовари някоя става твърде много и да настъпят различни проблеми с нея.
  3. 💜 И трето, но не и по важност- не изключвайте храната от ежедневието си, а напротив- за да тренирате, дори и с цел сваляне на килограми, е важно да се храните, и то с адекватни пориции.
    Имайте предвид, че за различните хора и различните им цели са нужни различни хранителни режими. За целта е необходима консултация със специалист.

И в днешната статия ще ви изборя няколко упражнения, които абсолютно всеки начинаещ може да прави сам вкъщи.



Ще обясня няколко от упражненията.

Моето любимо упражнение - Планк ( 3то изображнеие) - тренира коремни мускули и предно бедро. С помощта на това упражнение ще развиете коремни плочки и издръжливост.

Второто изборажение е Обърнат планк - тренира задно бедро и дупе. Ангажира също и част от гърба, но не основния мускул за изправен стоеж.

Bird dog plank - първо изображение  ангажира както коремни мускули в голяма степен и има значение за коремните плочки и плоския корем като цяло, така и глутеус максимус- основният мускул изграждащ дупето. В този вид упражнението цели и натоварване на гръбните мускули, които имат значение за изправения стоеж и правилната стойка на гърба.
Ако не желаете да тренирате гърба има и по-лесен и подходящ вариант за вас, а именно следващия:

One leg front plant

Времетраенето на упражненията зависи главно от вас. За начало до 30 секунди планк по 2-3 пъти дневено е изключително. Ако 30 секунди ви се виждат много се старайте поне 10 секунди да успявате да направите. Всичко си идва на мястото с времето, необходимо е само да сте мотивирани и постоянни.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box

Кибрит и био козметика