Прага- шоколадово (и) изкуство

Прага...

Толкова много казах за нея вече. А винаги има какво още да се каже.
Въпреки, че говорих и за храната, и за музкантите, и архитектурата...
ми се иска да направя статия за всички тези неща, но извън цялостната картинка.
Да надникнем във сърцето и душата на Прага - а именно изскуството.



Изкуството е начин на живот- чрез него се изразяваме. То има много форми - от обувките, които ще обуем, до операта, на която ще се наслжадаваме. Буквално изскуството е нас и навякъде около нас.
А ние, жените, знаем това много по-добре от мъжете.

Аз лично, а не се съмнявам, че и вие, винаги забелязвам детайлите и малките неща. Колкото по-детайлно е нещо, толкова повече ме впечатлява.
Този пост е посветен на красотата на Прага.

Изкуството да правиш изкуство. И изкуството да му се наслаждаваш.
Какво по-хубаво от това мини оркестър да ти свири на Карловия мост и да се наслждаваш на всяка глътка въздух, докато ги гледаш. С каква любов свирят само... И добре свирят... Къде ли са се учили...
Какво по-хубаво от това да се разхождаш по огромния площад заобиколен от огромни балони и да се въртиш в кръг като малко дете, докато не ти прилошее? И никой не може да те спре да се забавляваш от сърце :)
А когато спреш да си починеш, и се огледаш наоколо, виждаш големите красиви сгради, колко са изящни и направени с грация.
Да погледнеш колкото можеш нагоре към яркото слънце и видиш през силния обектив на камерата, че детайлите никога не свършват. Дори там, където хората не гледат, отново имаме много красота и изящество. Архитектурата е много важна за облика на един град. А тази наистина е впечатляваща.

Не случайно Прага е наричан от мнозина градът на приказките. Има замъци, големи църкви, но освен това и уличките, и сградите им са вълшебни. Изпълнени са с онази архитектурна мисъл, която се вижда много рядко по света. Всяка сграда е изпипана до последния детайл и се чувстваш като истинска принцеса, подскачаща по калдаръмените малки улички на града.

Но освен, че е навсякъде около нас, изкуството е на голяма почит там. Има страшно много магазини за принадлежности за рисуване: стативи, моливи, бои...кой от кой по хубав и скъп. С високо качество и високи цени. Такива в България не се намират. Не се ъмнявам, че ако някой като мен художник любител отиде там ще иска да изкупи абсолютно всичко. Защото знаем колко е трудно да се сдобиеш с качествени материали и сме готови да платим голяма цена.

Сигурн се чудите как изглежда сувенир от Прага. Изглеждат феноменално. Най-хубавите сувенири, които съм виждала някога. Но не съм снимала. Има само една снимка и ще ви я покажа. Но ще ви разкажа на кратко за техните сувенири. Имат ръчно направени магнити - тоест ръчно нарисувани. Уникално произвдство.
Имат много кехлибарени сувенири също, а най-много се продават кристалните фигурки, кат тяхната големина варира значително.
Срещат се и много шоколадови изделия. Ние си взехме шоколадова бира - такова нещо само там можете да срещнете.
Тези сладурчески висулки също са ръчно произодство. Кажете ми някой, който не би се зарадвал на дрънкулка, която е ръчно направена от началото до края. Аз лично съм голям фен на такива неща. Сто пъти го предпочитам пред нещо направено на машина.
А точно тези са много подходящи и за подарък на семесйтво с бебе.

Но да се върна на шоколада. Аз купих като сувенир за приятел шоколад в дървена кутия с изобразена Прага върху капака. А всяко блокче шоколад е обвито отделно в различа картинка от града ( е някои се повтарят). От там взехме и бирата.
https://www.prazskacokolada.cz/produkty?utm_source=ads&utm_medium=cpc&utm_campaign=a_Pcokolada_brand
Това е сайта ако искате да разгледате.
Излиза доста скъпо- една такава дървена кутийка е над 20 лева.
Но няма да намерите никъде другаде подбно нещо.
А бирата е много хубава и е отново супер оригинален подарък. Откъде ще се сдбиете с такова нещо ?
Така изглежда магазин отвътре. Има безплатни онбони, които можете да опитате, за да видите разликата между различните видове и да изберете кое ви харесва повече. Разбира се има различни опаковки и размери. Не всичко е твърде скъпо. Има и много по достъпни като цена качествени шоколади пак в този магазин.
Разбира се прикачила съм сайта - за тези, които обичат шоколад да се информират преди да отидат.

Обещавам, повече за Прага няма да пиша. Надявам се да сте забавлявали, докато сте чели статиите ми за там. Ще се радвам да споделите мнението си за шоколадовата бира и какъв сувенир бихте избрали вие за вашето семейство.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box

Кибрит и био козметика