Прага- град на вкусотийки

Здравейте, дано сте харесали предната публикация за Прага. Там на кратко ви описвам моето преживяване в града. Ние стояхме седем дни, но въпреки това не е лесно да се обиколи и снима всичко.
Днес ще опиша моята най-любима част от всяко пътуване а именно хранителното преживяване. Освен тооова ще ви разкажа за зологическта градина в Прага, но в следващата публикация.  Надявам се да ви е интерено.

Първо искам да кажа че ядохме супер яките сладоледи. Фунийката не е твърда, а мекичка, а сладоледа вътре е много по-различен от нашия. В същността си това е Триделник със сладолед ( Chimney cake). Триделникът е като малко по-твърд козунак, който се търкаля във различни неща по ваш вкус- захар, ванилия, шоколад, кокос и други, които не помня. Има дори черен, сладолед, какъвто си взех и е съвсем леко кисел, леко лимонено. Но наистина изглежда феноменално.
В крайна сметка всички ние имаме нужда да се поглезим от време на време, независимо спазваме ли или не някакъв режим. От мен да знаете- на почивка калории не се броят.
Защото вкусната храна е основна част от хубавото прекарване на почивката, а ние го заслужаваме, нали?
                                        

От сега ви казвам, че всичко, за което ще пиша е уникално на вкус и го препоръчвам с две ръце. Най-уникалната храна на света е в Прага и ако не ви харесва мястото със сигурност ще се влюбите в местните деликатеси.


Тези ги намерихме в старата част на града. Бъдете сигурни, че ще ги намерите, тей като всички туристи, дори за съвсем малко минали през Прага, отиват натам. Не са евтини, но колко пъти ще имате възможността да ядете това уникално нещо? Излиза около 12 лева - 150 крони в техни пари. 
Това е официалният им сайт, ако искате да научите повече за конкретното място, откъдето си ги взехме. Надявам се да съмбила полезна. 

Второто нещо за което ще пиша е нашата закуска. И си заслужава да прочетете.
И тя не ни излизаше много евтино, както казах и преди, заслужава си . 
И това е само част от нещата, които продаваха там. Имаше сшо най-различни кейкове - чийзкейк, крийк с череши, пайове и много други неща.
Ето така изглеждаше само част от нашата закуска. Нали всички доктори казват, че закуската е най-важната част от деня. И е вярно. Като се нахраним възможно най-много имаме сили за цял ден разглеждане. Да не мислите, че не ви трябват сили? Разбира се откъде да дойдат, ако не от най-вкусната закуска на света.
Заведението се намира на метростанция Andel, а името му е Paul. Намерих сайта му -
https://www.paul-cz.com/en/
Надявам се да съм била полезна.

И сега стига сме си говорили за сладки неща и закуски. Знам, че не може на това да се кара цял ден. Затова сега ще ви представя последната храна, която ще ви хваля. 
Всички знаем за прословутата Чешка Бира. Да тя наистина е много хубава. Като отидете не се съмнявам, че сами ще се убедите в това. Но с какво върви толкова хуавата чешка бира? Свинското коленце, разбира се. В България мисля, че е по-известно като Джоланче. Пиша ги с главни букви, защото.... като опитате ще разберете. Това го ядохме в старата част. Не помня името на ресторанта, и за съжаление, не мога да дам опътване до мястото, но мисля че във всяко местно себеуважавщо се заведение го предлагат.  А то изглежда така : 

Това е печено много часове и е било в марината от бира и разни подправки. Така ни казаха в заведението. Ако сте с мъж, по- добре си поръчайте две порции, дори да не успеете да си изядете вашата, мъжът ще ви помогне със сигурност. Това мили дами, е ключът към мъжкото сърце от всички религии и етноси. Хахаха шегувам се :)

Е от мен за храната в Прага е това. Оставете коментар ако ви е харесало или не е. 

Коментари

  1. Много интересна статия, продължавай в същия дух 😊

    ОтговорИзтриване
  2. много ти благодаря за подкрепата! надявам се да ме следиш с интерес! <3

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box

Кибрит и био козметика