Публикации

Показват се публикации от септември, 2019

Coco nails sofia - без да спестявам нищо

Изображение
Здравейте скъпи читателки :) Както ви обещах в моя блог ще намерите всичко за жените - от обувки и козметика до преживяването на екскурзия погледнато не през призмата на туриста, а тази на жените. И затова днес ще ви информирам как мина първото ми посещение във всеизвестния Coconails салон в София- марка рекламирана от много инфлуенсърки.

Прага- шоколадово (и) изкуство

Изображение
Прага... Толкова много казах за нея вече. А винаги има какво още да се каже. Въпреки, че говорих и за храната, и за музкантите, и архитектурата... ми се иска да направя статия за всички тези неща, но извън цялостната картинка. Да надникнем във сърцето и душата на Прага - а именно изскуството.

Прага и зологичекста градина

Изображение
Мислех това да е последната публикация за Прага. Но това е рад, за който винаги има какво да се каже. Така че очаквайте и ледващата публикация да е за там.    https://maps-prague.com/prague-zoo-map  Това е линк към същата карта но на голям размер. сайта на парка, за да го разгледате: https://www.zoopraha.cz/en Както виждате паркът е много голям. ( само 580 000 кв.м , в сравнение в София зологическата градина е 360 000 кв.м. - все едно половин парк отгоре по-голям е в Прага) . Разделен е на сектори в зависимост от климата - студен, умрене и горещ. Това е показано с различни цветове. Освен това са означени животните със картинки и думи, на английски, и е показано мястото където да ги видите. Много е лесно да се ориентираш в парка, не само по тази карта, но и по многото големи сложени навсякъде вътре.

Прага- град на вкусотийки

Изображение
Здравейте, дано сте харесали предната публикация за Прага. Там на кратко ви описвам моето преживяване в града. Ние стояхме седем дни, но въпреки това не е лесно да се обиколи и снима всичко. Днес ще опиша моята най-любима част от всяко пътуване а именно хранителното преживяване. Освен тооова ще ви разкажа за зологическта градина в Прага, но в следващата публикация.  Надявам се да ви е интерено. Първо искам да кажа че ядохме супер яките сладоледи. Фунийката не е твърда, а мекичка, а сладоледа вътре е много по-различен от нашия. В същността си това е Триделник със сладолед ( Chimney cake). Триделникът е като малко по-твърд козунак, който се търкаля във различни неща по ваш вкус- захар, ванилия, шоколад, кокос и други, които не помня. Има дори черен, сладолед, какъвто си взех и е съвсем леко кисел, леко лимонено. Но наистина изглежда феноменално. В крайна сметка всички ние имаме нужда да се поглезим от време на време, независимо спазваме ли или не някакъв режим. От мен да знаете- на п

Прага - град на емоции и красота

Изображение
Мислех да публикувам утре, но не се стърпях. Искам да споделя с вас мооето първо посещение на Прага. Прага е столицата и най-големият град на Чехия. Разположен е на река Вълтава. Не случайно е наричан един от най-крависите градове в света. Първото нещо, което видях е Пражкия часовник - много известен главно с това че е най-старият работещ часовник от 1440 година и показва не само часа, но и положението на планетите и звездите.

Жените и силата им

Изображение
Където има #girlpower там е бъдещето Момичета здравейте! В моя блог ще видите както ревюта на различи продукти така и блогове изпълнени със снимки от пътувания и преживявания. Ще има любов, мисли, мнение, характер, красота, грижа. Всичко, което ни прави момичета. Защото това сме ние- нежни, но силни. И можем да се справяме със всичко с червило и токчета. Следете ме ако смятате, че жените имаме право на глас. Право на наше кътче, където можем свободно да изразяваме мнението си, негативно или позитивн, и където ще намерим семейство. Нямам търпение!