Нивея - PEG40 ,витамини и масла в гланцовете за устни

Здравейте скъпи приятели,
Преди 2 седмици получих пратка от любима на много жени марка - Нивея. В нея имаше 7 прекрасни гланца, някои от тях съвсем нови. 
В кутията гланцовете бяха с : манго, роза, диня, ягода, череша, боровинка и натурален аромат и цвят. Използвах два от тях през това време и останах изключително доволна от резултата - добре хидратират, омекотяват почти веднага устните, лесни са за нанасяне и са дрематологично тествани.


А моята статия ще съдържа информация за богатото разнообразие от масла, които са включени в съдържанието на тези прекрасни гланцове и как повлияват устните ни те: 

 💙Рициново масло ( Ricinus Communis Seed Oil ) - антибактериални и противогъбични своиства, предпазващи от инфектиране от ранички на кожата и спомага за по-бързото им заздравяване,  овлажняващо и възстановяващо действие.

💚 Масло от Жожоба ( Simmondsia Chinensis Seed Oil ) - състои се главно от висши мастни киселини . Изключително ценно етерично масло, съдържавщо колагеноподобен протеин въздействие върху суха и раздразнена кожа. Своиствата му включват и предпазването от гранясване на козметичния продукт.
💓 PEG40 ( Hydrogenated Castor Oil ) - емулгатор, спомага смесването на компонентите в гланца
 💛Пчелен восък ( Cera Alba ) - оставя лек филм върху кожата, като това предотвратява нейното изсушаване 

 💜Масло от Шеа ( Butyrospermum Parkii Butter ) - Шеа е дърво, а маслото от него е богато на ценни за косметиката вещества. Особено важни са токофероли ( витамин Е ) и антиоксидантите. Тяхното значение е за овлажняването и изглаждането на кожата и са подходящи за използване при атопична и суха кожа. 

💙Витамин Е - наричан още витаминът на младостта, успява да предпази организма от неблагоприятното влияние на околната среда с високото си антиоксидантско действие. Изключителен брой изследвания показват, че този витамин има своиства, предпазващи от премутационни промени в ДНК-то и образуването на ракови клетки.

Моят най-любим от гланцовете на Нивея е класическият, син,  24-хидратиращ гланц. Омекотяващ, предотвратява напукването и образуването на кожички. Безцветен е и наистина издържа изключително дълго време, включително при хранене. Подходящ е и за нанасяне на по-сухи червила отгоре, като благоприятства дълготраен цвят.

Надявам се, че статията ми Ви е била полезна. Очаквайте скоро следващата статия :) 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Yoana Yokko ми прати ...какво?

Добра кутия за добро ежедневие. Good box

Кибрит и био козметика